Mijn bijzondere dank gaat uit naar…

  • August 16, 2014 22:37

Goed. Na al mijn doorwrochte artikelen mag ik ook weleens iets zeggen dat minder aardig is, maar me gewoon van het hart moet.

Na de Anti-Conformist Party van vandaag, wil ik toch wel even een dankwoord uitspreken, want het was een leerzame dag.

Mijn dank gaat in eerste instantie uit naar de smeris. Ik dacht dat een APV bedoeld was als concrete omschrijving van de criteria waaronder bepaalde situaties wel of niet geoorloofd zijn. Ik wist niet dat – als dingen volgens de APV zelf wel geoorloofd zijn – diezelfde APV dan vervolgens door de smeris gebruikt kan worden om hun reet mee af te vegen. Altijd prettig, multifunctionaliteit.

Zo heb ik vandaag ook geleerd dat een feest op straat overduidelijk geen straatfeest is. Helaas schieten mijn cognitieve vermogens tekort om daar de vanzelfsprekendheid van te kunnen doorzien.

Ook was ik nog steeds in de veronderstelling dat de ID plicht een toonplicht is en geen draagplicht, maar gelukkig wist de smeris mijn onwetendheid op dit gebied te corrigeren; het is een plicht, punt uit.

Natuurlijk ben ik de smeris ook dankbaar voor hun onmiddellijke interventie en des te meer omdat zij zelfs met twee auto’s en vier ambtenaren kwamen, wat geheel en al in verhouding stond tot de angstaanjagende ongeregeldheden veroorzaakt door tien mensen die kletsen, koffie drinken en frisbee’s gooien op een met een slinger versierde opgebroken straat.

Tot slot wil ik de smeris van harte danken voor het maken van alle foto’s en spreek ik de hoop uit dat hiermee mijn dossier weer up to date kan worden gemaakt.

 

Mijn tweede dankwoord richt zich tot de buurtbewoner(s) die melding hebben gedaan van overlast. Ik was zo dom te menen dat vrolijke (onversterkte!) muziek van een klarinet, een accordeon en een teil-bas vooral gezellig zou zijn, des te meer omdat de onmiddelijk omwonenden mij ook hadden gezegd dat ze het ontzettend leuk vonden. Welk een kortzichtigheid mijnerzijds! Ik had natuurlijk rekening moeten houden met de melding-geile bewoner die op minstens zeventig meter afstand van de muziek woonde! Gelukkig wilde de smeris niet verklaren dat zij inderdaad overlast constateerden, maar grepen ze onverwijld in, mij zodoende beschermend tegen het veroorzaken van meer ongeregeldheden!

 

* Nu ga ik echt even schoppen. *

Ook wil ik graag al mijn vrienden bedanken die niet gekomen zijn omdat Ede zo ver weg is. Het was me nog nooit eerder opgevallen dat Ede zo ver weg was en daarom ben ik de afgelopen drie jaar ook geregeld naar allerlei demonstraties, acties en evenementen geweest, die in Den Haag, Amsterdam, Utrecht of zelfs Rotterdam plaatsvonden. Gelukkig begrijp ik nu dat Ede echt veel te ver weg ligt. Voorlopig zal ik dan ook niet meer ingaan op uitnodigingen voor dingen elders – dat is allemaal te ver weg. Ik ben blij dat ik dat nu, dankzij jullie hulp, eindelijk begrijp.

 

*******************************

Tot slot nog even voor Spark uit Nijmegen en de mensen die WEL gekomen zijn: mijn welgemeende dank. Jullie waren heel gezellig.