Hoeveel doden zijn er al gevallen in Nederland door moslim-extremisten?

  • September 29, 2014 00:30

Ik erger me kapot aan de hetze over zogenaamde jihadstrijders en de overduidelijke (en klaarblijkelijk succesvolle) pogingen van Opstelten, Plasterk en de media om de brave burgers van angst in hun bed te doen plassen vanwege de ‘terreurdreiging’ hier.

Maar nog voordat ik er zelf iets over kon schrijven, kwam ik een column tegen van Ina Dijstelberge op Krapuul. Die haar ergernis aan hetzelfde treffend onder woorden brengt. Ik geef de lezer haar tekst dan ook graag ter overweging mee…

(Lees het artikel van Ina Dijstelberge hier)

Hoeveel doden zijn er al gevallen in Nederland door moslim-extremisten?

(artikel van Ina Dijstelberge, gepubliceerd op www.krapuul.nl)

Nou, zegge en schrijve, in 10 jaar tijd 1, en dat was Theo van Gogh. Toch lijkt Nederland meer en meer in een angstpsychose gedreven te worden. De kans op dreiging wordt door de AIVD verhoogd, douaniers en militairen wordt afgeraden om in uniform in het openbaar vervoer te gaan zitten en nog meer van dat soort onzin wordt over ons uitgestort.
En dat allemaal omdat één of andere Nederlandse IS-strijder op een video heeft opgeroepen tot, ja tot wat eigenlijk. Wraak nemen op de broeders die door westerse bommen vermoord woorden. Blijkbaar erger dan alle kelen die de extreem idiote IS-strijders hebben afgesneden, ook kelen van Moslimbroeders.

De aanhang van IS in Nederland is te verwaarlozen. Zo rond de 150 zijn inmiddels afgereisd en van 41 is, door hun paspoort in te nemen voorkomen dat zij weg konden gaan. We hebben het dus over 0,002% van alle moslims die in Nederland wonen.
Dus waarom die enorme paniekzaaierij?
Niemand, behalve de halve zolen van de PVV en om wraak en bloed krijsende rechtsextreemidioten, is gediend met dit soort wantrouwen voedende hetzes. Of het moet zijn dat het de aandacht afleidt van het onmenselijke beleid dat het huidige zwartgallige kabinet ons door de strot duwt. Beleid dat ons terugbrengt in een samenleving waar de sterksten alles hebben en de zwaksten kunnen creperen. Waar de gezondheidszorg niet meer ten dienste staat van de zieke, maar ten dienste van de investeerder die moet profiteren van een maximale winstdeling.
Beleid waar waarschijnlijk, nee zeker weten, meer mensen dood aan gaan dan aan een eventuele doorgedraaide IS-idioot die mogelijk in Nederland wraak gaat nemen.

Een andere grote en reële moordenaar in Nederland is het verkeer. In de afgelopen 10 jaar hebben ongeveer 6000 mensen het leven verloren door deel te nemen aan het verkeer. Waarom haal ik dit aan? Enkel om alles even in perspectief te plaatsen, vanuit de (ijdele) hoop, dat er weer nuchter nagedacht gaat worden.
Ik wens u nog een aangename zondag. Geniet van het herfstweer en laat je vooral niet gek maken.