Ff tussendoor, wat commentaar

  • January 28, 2015 16:50

Rondje mainstream media (dat ik niet al te vaak doe, ik word er zo chagrijning van) leverde wat interessante dingetjes op. 

Over de verdachte van de moord op Elst Borst, bijvoorbeeld. Bart van U. was kennelijk nogal succesvol gebrainwashed door diezelfde mainstream media. Het artikel meldt dat in één van de eerdere vonnissen dit stond:

“Zijn leven wordt bepaald door de manier waarop in de media over terrorisme gedacht en gesproken wordt”

En ook dit:

“De verdachte heeft aangegeven ‘dingen vooruit te zien’ en te weten dat hij in de toekomst het slachtoffer zal worden van een (islamitische) aanslag/aanval en dat hij zich daartegen wil bewapenen. De verdachte heeft verklaard dat hij de dreiging van deze toekomstige aanval constant voelt (…).”

Zou de journalist van RTL zich hebben gerealiseerd, toen zij of hij dit in het artikel vermeldde, dat journalisten zich hiermee medeplichtig aan moord hebben gemaakt? Dus, wacht, iedere krant in Nederland springt wel bovenop jihadistische radicaliseringsprocessen en alle ojee’s die hiermee verbonden zijn, maar dat ze zelf kennelijk een grote rol hebben gespeeld in het radicaliseringsproces van Bart van U., gaat onopgemerkt? Ja. Bah.

 

Doorlopend op het draadje van radicalisering, gisteren was het protest van Break The System. Nee, ik kan me niet enthousiast achter de standpunten van BtS scharen, met name door de xenofobe anti-vluchtelingen visies die ze hebben. Maar de demonstratie was – zoals tegenwoordig ieder protest in Den Haag (met uitzondering van het Noord-Koreaans aandoende ‘je suis Charlie’ protest) – onderwerp van stevige politierepressie. Uit de reacties bleek dat de demonstranten daar toch wel verbaasd, verbijsterd, geschokt en verbolgen over waren. Tja, politierepressie is echt niet alleen maar gericht tegen ‘linkse demogekkies’ (ahum)…. misschien begint het hiermee door te dringen dat Nederland-politiestaat voor iedereen die niet op pluche zit schadelijk is….

 

Over pluche gesproken, het pluche jaagt er de invoering van een rekentoets doorheen. Een rekentoets die door mensen uit het veld als een ‘gedrocht’ wordt bestempeld. Ik denk dan: waarom leerlingen uit het voortgezet onderwijs lastig vallen met een rekentoets als politici om de haverklap laten merken dat ze niet kunnen rekenen en die rekentoets voor hun dus veel dringender is? Teeven, om maar een voorbeeldje te geven, die Jomanda-achtige voorspellingen doet over asielzoekersinstroom, maar zich eigengemaakte dealtjes (ook al met van die grote cijfers) niet kan herinneren…

 

Cijfers, grote cijfers. Blijkt dat de NS nogal wat winst met nogal grote cijfers heeft gemaakt aan het transport van Joden, Roma, Sinti en verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog door ze naar concentratiekampen te vervoeren. Ze hebben daar in 2005 wel excuses voor aangeboden, maar iets terugdoen naar de nabestaanden of overlevers, ho maar. Het cynische stemmetje in mij zegt dat excuses al heel wat zijn: de KLM heeft ook nogal profijt van de dealtjes die ze met de overheid kunnen sluiten over het deporteren van vluchtelingen. Excuses, iets terugdoen? Welnee. Ze erkennen het niet eens en wassen hun bebloede handen in onschuld, terwijl ze tientallen vluchtelingen PER WEEK naar oorlogslanden vervoeren.

 

Nee, niet te vaak doen, zo’n rondje mainstream media. Mijn wereldbeeld wordt er niet beter van…