Cijfers zeggen: Nederland loopt leeg

  • January 30, 2015 00:35

Enorme asielinstroom. Zóveel mensen, Nederland kan dat helemaal niet aan. Nederland is vol. Zeggen ze. Nou, voor al die fans van het ‘demografische dreiging’-argument, hier heb je je demografische dreiging. Met de cijfers erbij.

Wat blijkt namelijk? Nederland is helemaal niet vol, Nederland loopt leeg.

De hoeveelheid vluchtelingen die hier asiel komt vragen, valt namelijk totaal in het niet bij de hoeveelheid Nederlanders die ieder jaar emigreren. Ter vergelijking: in 2012 vroegen 9.715 vluchtelingen asiel aan. (Waarvan nog niet eens de helft een verblijfsvergunning heeft gekregen, de rest is in detentie geschopt of gedeporteerd) Tegelijkertijd besloten 144.491 Nederlanders om permanent naar het buitenland te verkassen. Ja ja, dat levert dus een tekort op van 131.274 mensen hier.

 

Ziehier over de laatste veertien jaar:

stroom

De groene balkjes staan voor de hoeveelheid mensen die hier naar toe komen om asiel aan te vragen, de gele balkjes voor de mensen die vertrekken uit Nederland, de rode lijn voor het tekort dat dat dus oplevert. En dat zuig ik niet zomaar uit m’n duim, zoals deze of gene staatssecretaris regelmatig doet, maar dat baseer ik op cijfers van het CBS (Eerste asielverzoeken en emigratie).

 

Die leegloop, dat is natuurlijk verschrikkelijk voor de economie. Ga maar na, al die mensen betalen hier geen belasting meer, geven hun geld elders uit en ze onttrekken zich volkomen aan iedere vorm van participatie hier.

 

Dus, doe me een lol en prop iedere zeikerd die weer begint over die zogenaamde enorme asielinstroom dit grafiekje door z’n strot.

En oh ja, natuurlijk is er een oplossing voor dit probleem: alle vluchtelingen van harte welkom heten en ze als de sodemieter een verblijfsvergunning geven. En hopen dat ze nooit meer weggaan.