Teken voor het eerherstel van advocaat Meindert Stelling

  • May 2, 2016 20:29

meindert-stellingEen strijder van het eerste uur is hij, Meindert Stelling, voor de rechten van activisten die zich met woord en daad inzetten om al dan niet staatsgefaciliteerde ongelijkheid en onrecht te bestrijden.

En als geen ander legt hij de vinger op de zere plek waar het ongeregeldheden in de rechtsspraak betreft. Daarbij doet hij geen concessies en neemt hij geen blad voor de mond.

 

Nu dreigt hij door de Raad van Discipline monddood te worden gemaakt als advocaat. Het Comité Eerherstel Advocaat Meindert Stelling is daartegen een actie gestart.

Uit het manifest:

Meindert Stelling maakte als advocaat gebruik van de vrijheid van meningsuiting. Hij bekritiseerde rechterlijke beslissingen die onmiskenbaar ingingen tegen de waarheid en de wet. Ook uitte hij kritiek op de handelwijze van tuchtrechters en de deken van de Haagse orde van advocaten. Dat werd hem niet in dank afgenomen. De deken diende een klacht in bij de Raad van Discipline in Den Haag en streefde naar de verwijdering van Stelling uit de advocatuur. De Raad volgde de deken in diens opvatting en besliste op 21 maart 2016 dat Stelling van het tableau wordt geschrapt.

Teken de adhesiebetuiging voor Meindert Stelling, waarmee het Hof van Discipline wordt opgeroepen om de Grondwet te respecteren en te erkennen dat de Advocatenwet geen beperking inhoudt van de vrijheid van meningsuiting van advocaten.

Eerherstel Advocaat Meindert Stelling:

http://www.eerherstelmeindertstelling.nl/